mandag den 30. marts 2015

Mit eget værelse

Jeg har simpelthen fået mit helt eget værelse, eller i hvert fald næsten.

Da Emma fik værelse på mit daværende kontor, blev alt presset sammen på vores  gæsteværelse, og havde efterhånden ingen funktion ud over opbevaring.

Men nu er der blevet ryddet ud og op, og jeg er rykket ind. Der er nemlig blevet plads til et skrivebord, hvor jeg kan have symaskinen. Så nu kan vi måske begynde at spise ved spisebordet i køkkenet igen.

Her i mit lille værelse er der også plads til at strygebrættet kan stå fremme. Det er vigtigt, for som jeg har lært på sykurset, så bruger jeg det næsten mere end symaskinen når jeg syr.

Jeg har også fået sorteret mit garn, så der nu næsten er system i de mange kasser.


Der mangler stadig en del før der ligefrem er ryddeligt, og værelset vil jo også stadig have funktion som gæsteværelse, kontor og opbevaring. Men hey, man kan sy herinde og jeg er glad.


Allerede i går blev det indviet med tid ved symaskinen. Et par lynlåspunge, der er en del af sykurset, blev det til.


Og der var ros for isyning af lynlås fra skræddersøsteren. Jo jo, jeg er stolt.


mandag den 23. marts 2015

Magic Loop - Uldhjernerne anbefaler

Uldhjernerne underviser i magic loop, og her kan du læse mere om emnet.


Magic loop er en metode, hvor selv små projekter kan strikkes på rundpind i stedet for strømpepinde. Strømpepindene kan jo afskrække enhver fra at prøve kræfter med hjemmestrikkede huer, vanter,  eller strømper. Det er der slet ingen grund til, for det går let med magic loop.

Magic loop kan også bruges til at strikke 2 strømper på en gang, eller hvad med at begge ærmer er færdige på samme tid?

Der findes utallige guides og videoer, der beskriver hvordan du strikker magic loop. Nedenfor har vi linket til et par af dem.

Har du spørgsmål til magic loop, så hjælper vi gerne. 

Woolspire har lavet en rigtig fin trin-for-trin-guide til magic loop.

Garnstudio har lavet en video, der viser hvordan du strikker magic loop.

Lene Randorff har lavet en video om to på en gang med magic loop. 

Med magic loop er mulighederne uendelige. Denne dukke fra Arne og Carlos Strikkedukker er for eksempel strikket udelukkende ved brug af magic loop. Det krævede dog ind imellem mere end to løkker :)


onsdag den 11. marts 2015

Forårsfornemmelser

Jeg havde egentlig tænkt, jeg ville fortælle jer om en hækleskole i dag. Jeg har nemlig for alvor kastet mig over hæklingen. Men dagens solskin i indbød til en eftermiddagstur i haven, da jeg havde hentet Emma.

Hun hyggede sig virkelig med at kravle omkring i haven, så bliver nødt til at vise jer lidt af de billeder, jeg fik knipset af hende.

Det første her er allerede blevet et af mine absolut yndlingsbilleder af hende. Jeg er helt vild med hendes meget blå øjne her (Altså hvis hun nu skal have blå øjne, så er det da fedt, de er SÅ smukke). Jeg får også sådan lyst til at stryge hende over venstre øje, for at fjerne det løse hår, der sidder der.

Det er faktisk et helt tilfældigt skud, for jeg kunne nemlig ikke få hende til at kigge op på mig, så jeg fjernede telefonen for at få hendes opmærksomhed, og tog billedet uden overhovedet at kigge på skærmen. Ret heldigt hun overhovedet kom med :)















Det sidste billede her, synes jeg fanger det specielle bånd mellem Emma og mindstevubben ret godt. Flikka skal lige tjekke, hvad det er Emma leger med og Emma smiler og griner fordi Flikka vil lege med.

De to har noget helt særligt. Det har været sådan lige fra starten, og hvor er det bare fantastisk.


- Posted using BlogPress from my iPad

mandag den 9. marts 2015

Forårstur og lægebesøg

I dag hentede jeg Emma tidligt i dagplejen. Faktisk lige da det var tid til hendes middagslur. Så hun blev puttet godt ned i barnevognen, og så trillede vi ellers ud i solen.








Det har været det dejligste forårsvejr i dag, så jeg nød solens varme, mens vi vandrede derudaf. To timer havde vi til henholdsvis gåtur og middagslur. Turen sluttede nemlig med lægebesøg, for det var tid til 12 måneders undersøgelse.

Det var den lille frøken ikke tilfreds med. Puha hun var sur, men lægen kiggede jo også på hende, og rørte ved hende. Det er åbenbart ikke lige sagen, når middagsluren blev en tand for kort.

Men undersøgt det blev hun. Lægen kunne konkludere, at der var tale om 9,2 kg. Højden kneb det lidt mere med, men endte vist på 77 cm efter et par forsøg :)

Selvom hun skreg helt vildt, da hun blev vaccineret, synes jeg egentlig hun tog det ret flot. Hun blev hurtigt god igen, og vi sad lige et par minutter og fjollede ude i venteværelset inden vi trillede hjem.

Der var højt humør da vi kom hjem. Emma havde travlt med at fortælle alt muligt. Men pludselig kunne den korte middagslur mærkes, så lidt tidlig aftensmad og så i seng. Så indtil videre er der ingen reaktion på vaccinen, krydser fingre for det fortsætter.


- Posted using BlogPress from my iPad

Har I set bloggens nye profil?

Så er der sket lidt nyt her på bloggen. Jeg har taget en beslutning om bloggens fremtid, og jeg kan mærke den er rigtig, for jeg er glad helt ned i maven.

En af grundene til, jeg ikke fik skrevet meget på bloggen i min barsel, har helt sikkert været, at jeg har haft problemer med at finde bloggens fokus.

Jeg startede jo Duttes som en strikkeblog, hvor jeg kunne fortælle om mine projekter, fordi jeg elskede at læse den type blogs. Men ret hurtigt blev forskellige hyggestunder tilføjet, lidt bagning, vubberne osv.

Nu er der så flere og flere af mine indlæg, der handler om baby, og efterhånden ikke helt så meget om strik.

Så nu springer jeg ud i det. Duttes er nu et hyggeligt sted, hvor du kan følge en mor, der er strikkeafhængig, hæklespasser, wannabe syerske, bageglad, kommunikations- og analysenørd, spejder, hundeejer, Vendelbo og meget andet.

Det betyder, at du fremover i højere grad vil møde Dutte i indlæggene. Lige nu kæmper jeg både mod kiloene og for at få et job, men ikke det bliver et par tilbagevendende temaer det næste stykke tid?

Jeg håber, I tager godt imod det nye Duttes. Her må man smække benene op på bordet, der er ild i brændeovnen og skoldhed te i kruset. Så sæt dig godt tilrette og følg med ind i mit nye blogunivers.

Mange hilsner

Dutte

søndag den 8. marts 2015

Sykursus - del 2

Så har jeg fået lavet mine lektier til anden del af sykurset. Denne gang var opgaven at sy sokker i fleece og babybukser i bomuld.

Sokkerne er MariaDenmarks design, og er nogle rigtig hyggelige sokker, som helt sikkert er gode mod kolde tæer om natten eller når man slænger sig i sofaen.

Jeg har syet dem i beigefarvet fleece, da det lå urørt hen i søsterens gemmer.









Det var på ingen måde muligt, at fotografere dem uden mindstevubben kom med på billederne. Den lille hyggefis er jo gerne tæt på hele tiden, og holder også vagt ved symaskinen, når jeg syr.

I kurset fik vi naturligvis også et mønster på babybukser, men nu er Emma ikke helt baby længere mere, så efter råd fra Maria, valgte jeg at sy Minikreas posebukser i stedet. De er syet i en tynd bomuld fra Stoff og stil.

De er blevet så fine. Det er helt sikkert en model, jeg skal sy flere af. Og jeg har da også lidt stof på lageret som passer :)




De kan vist ikke klare nærbilleder af for mange detaljer. Jeg er jo stadig kun en wannabe med meget at lære. Men denne detalje vil jeg ikke snyde jer for. Jeg har nemlig syet et mærke i, så er det nemt at se, hvordan de skal vende.



Emma skal naturligvis have sine egne navneetiketter på et tidspunkt, men indtil videre må hun altså nøjes med mine.

Allerede torsdag er det tid til del 3, hvor vi skal prøve kræfter med lynlåse! Jeg er bange, også selvom Maria prøvede at berolige mig på vores onlinemøde :)

Hvis jeg overlever, så får I også resultatet derfra at se.

- Posted using BlogPress from my iPad

torsdag den 5. marts 2015

Emma 1 år

Emma blev jo 1 år i tirsdags, og egentlig skal vi først fejre det på lørdag, men lidt blev det nu fejret på dagen. Kæresten havde taget fri, så Emma fik selvfølgelig også en fridag fra dagpleje.

Hun hyggede sig helt vildt, og selvom hun jo slet ikke forstår virakken, så tror jeg nu hun nød opmærksomheden.

Er I klar til en gang fødselsdagsbilledespam?













































- Posted using BlogPress from my iPad

onsdag den 4. marts 2015

Blognørderi

Jeg har brugt eftermiddagen på lidt nørderi her på bloggen. Det meste af det kan I slet ikke se, for det er mest omme i styrhuset, jeg har rodet rundt. Jeg har til gengæld lavet en masse forberedelser til nye ting, som I snart får at se. Det skal bare lige være færdigt først.

Bloggen er jo ikke længere bare en strikkeblog, der er kommet alt muligt andet til. Især har Emmas ankomst sat sit præg på bloggen, og det er også derfor, at der er behov for flere ændringer. Det fortæller jeg også mere om snarest.

Med ændringerne rundt omkring, vil jeg også gerne have en ny header. Den der er nu er jo mildest talt ekstremt kedelig. Så har I ikke en god ide til, hvordan den nye header skal se ud? Eller et link til en, der bare er rigtig god til den slags?

Nu vil jeg drage ud i solskinnet og hente hende den lille lækre et årige laban. Der kommer i øvrigt fødselsdagsbilleder senest i morgen. Jeg lover det :)